انواع بینی

سکلت غضروفی – استخوانی بینی با لایه های پوست و زیر پوست پوشیده می شود. رابطه بین پوست و اسکلت زیرین آن تعیین کننده نوع بینی است. در صورتیکه این رابطه به نفع اسکلت بینی باشد (یعنی پوست نازکتر و غضروف و استخوان قویتر باشد بینی استخوانی و اگر پوست ضخیم و چرب و غضروفها ضعیف و نازک باشند بینی گوشتی خواهد بود. بنابراین بینی ها به دو دسته کلی استخوانی و گوشتی تقسیم بندی می شوند. البته بینی ها در طیفی بین این دو نوع قرار دارند و باید با معاینه توسط پزشک مشخص شود که آیا بینی به کدام دسته نزدیکی بیشتری دارد.

http://www.rhinoclinic.ir

در بینی های استخوانی اشکال اساسی ما در ساختمان اسکلتی بینی چه ساختمان استخوانی و چه غضروفی آن می باشد. در بینی های گوشتی اشکال اساسی در پوست و ساختمان های زیر پوست از جمله بافت چربی بینی می باشد. نقش پوست بسیار اساسی است. بدین صورت که هرچه پوست ظریف تر و قابل انعطاف تر باشد نتیجه به دست آمده بهتر خواهد بود و هرچه پوست ضخیم تر و انعطاف آن کمتر باشد نتیجه کمتری به دست خواهد امد. به عنوان مثالی از پوست های ضخیم و غیر قابل انعطاف می توان به این مورد اشاره کرد: فرض کنید روی میز ناهارخوری منزل شما که چیده شده است، یک ملافه پهن کنند. تقریبا ساختمان اجزاء زیر آن مشخص است ولی اگر یک قالی روی میز پهن کنند، دیگر اجزاء زیر آن قابل رویت نیست. این مثال در پوست های ضخیم صدق می کند. هر چقدر طرح ساختمانهای اسکلتی (اعم از استخوان یا غضروف) را تغییر بدهد ممکن است پوست ضخیم مانع از نمود آن گردد و نتیجه کمتری از عمل بینی حاصل گردد. مرز دقیق بین این تقسیم بندی وجود ندارد، بدین صورت که یک بینی می تواند هم اختلال در ساختمان های اسکلتی خود داشته باشد و هم نوع پوست ان ضخیم و غیر قابل انعطاف باشد.

تعریف رینوپلاستی

نتیجه یک عمل بینی علاوه بر مهارت جراح، بسیار به پوست بیمار بستگی دارد و نتایج مختلف یک جراح در بیمارانش، بستگی به این مسئله و نیز زیبایی سایر اجزای صورت در بیماران مختلف دارد. به طور مشخص تصحیح ساختمان اسکلتی بینی در دستان یک جراح ماهر کاری شدنی است و لیکن هنر یک جراح خوب در ایجاد قسمت های تحتانی بینی و مشخصا نوک بینی خود را نشان می دهد و این مسئله همان طور که ذکر شد بسیار وابسته به نوع پوست بیمار می باشد.

Leave a comment